Saturday, August 17, 2019


Radojičić: Trudićemo se da do početka škole privedemo kraju što više radova

By GLASRAZUMA.RS , in BEOGRAD , at 08/08/2019

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će se gradska uprava truditi da do početka školske godine privede kraju što više radova.

“Reč je o infrastrukturi koja je godinama zapostavljena – po četiri, pet decenija i često datira iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka”, kazao je gradonačelnik i dodao da je rekonstrukcija proces i nemoguće je nešto raditi, a da se to ne oseti.

Kako je i ranije najavljeno, trenutno se radovi izvode na deonicama od Ruzveltove do Starine Novaka, od Starine Novaka do Takovske i od Takovske do Despota Stefana.

Radovi na potezu od Despota Stefana do Francuske počinju 15. avgusta, a u poslednjoj fazi rekonstruisaće se deonica od Francuske do Tadeuša Košćuška.

Gradonačelnik poručuje da je ono što će rekonstrukcije centralnih ulica na potezu od Ruzveltove do Kalemegdana doneti od izuzetne važnosti za građane. On je dodao da nakon rekonstrukcije građani mogu da očekuju novi tramvajski kolosek “sa savremenim načinom oslanjanja koji je manje bučan od dosadašnjeg”.

Važna je i nova vodovodna mreža na čitavom potezu, kao i nova kišna i fekalna kanalizacija, rekao je Radojičić i dodao da će posle rekonstrukcije, svi pešački prelazi biti semaforizovani.

“Ono što će biti mnogo bezbednije za pešake jeste fizičko odvajanje trotoara od parking mesta. Takođe, planirano je i podzemno napajanje strujom novim elektroinstalacijama, kao i nova ulična LED rasveta”, najavio je Radojičić.

IZVOR: FONET