Tuesday, September 17, 2019


“1 od 5 miliona”: Organizatori okruglog stola ponizili medije

By GLASRAZUMA.RS , in DRUŠTVO , at 09/08/2019

Udruženje “1 od 5 miliona” ocenilo je da su organizatori okruglog stola vlasti i opozicije izjavom da će medijima “poslati snimak” početka sastanka, narušili slobodu izveštavanja i ponizili medije.

Današnja izjava organizatora sastanka vlasti i opozicije Fonda za otvoreno društvo jasan je pokazatelj da sloboda medija u Srbiji ne postoji, ocenilo je udruženje.

Diskreditujući medije i njihov posao istinitog izveštavanja građana, organizatori ovog skupa žele da prikriju realno stanje izbornog procesa u ovoj državi, navelo je udruženje. Netačnim izjavama o tome šta se dešavalo na sastancima Milan Antonijević iz Fonda za otvoreno društvo prekršio je pravila Četam hausa, a zajedno sa izjavom da su “crni džipovi i bugarski vozovi mit” obmanuo je javnost Srbije, navodi se u saopštenju. 

Udruženje “1 od 5 miliona” postavilo je pitanje da li je Fond za otvoreno društvo koji organizuje sastanke vlasti i opozicije, zaista otvoren i da li postoje različiti aršini u njihovom tretiranju vlasti i opozicije. 

Okrugli sto bi trebalo da približi građanima razgovore dve strane, u ovom slučaju vlasti i opozicije, da građani slušajući njihove stavove sami zaključe kakvo je stanje izbornog procesa, a da im sve to omoguće mediji koji bi trebalo da izveštavaju neometano, saopštilo je udruženje.

IZVOR: BETA