Tuesday, September 17, 2019


Saša Mirković uhapšen u Budvi?

By GLASRAZUMA.RS , in HRONIKA , at 09/08/2019

Nekadašnji predsednik Skupštine opštine Zaječar i član SNS, Saša Mirković, uhapšen je danas u Budvi, javili su beogradski mediji.

Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara, podsećaju mediji.

Ukoliko se vest ispostavi kao tačna, Srbija bi trebalo da zatraži izručenje prema sporazumu koji postoji između dve zemlje.

Pitanje izručenja nije, međutim, tako direktno jer je uvek političko pitanje i o njemu odlučuje, kao krajnja instanca, ministarstvo pravde zemlje od koje se izručenje traži.

Crna Gora od Srbije već dve godine, bar formalno, “potražuje” Svetozara Marovića, bivšeg predsednika Srbije i Crne Gore, koji je u domovini osuđen na zatvorsku kaznu zbog korupcije, ali od izručenja još nema ništa. 

Mirković je u decembru 2017. godine prvostepeno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića 2015. godine, a u maju ove godine, presuda je postala pravosnažna.

Uhapšen je u septembru 2017. godine zbog sumnje da je sa još jednom osobom oštetio budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

Osumnjičen da je naložio drugoj uhapšenoj osobi da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i da je posredovao da Gradska uprava to i uradi.

Mirković je, novembra 2015. godine, napustio SNS.

IZVOR: TANJUG, MONDO