Saturday, August 17, 2019


Ljiljana Smajlović: Jesu li i Đinđića prisluškivali?

By GLASRAZUMA.RS , in DRUŠTVO , at 10/08/2019

Jedan od ključnih razloga zbog kojeg je premijer Zoran Đinđić ubijen je i to što je zemunski klan dobijao informacije o sadržaju svih njegovih razgovora, pa je tako Dušan Spasojević Šiptar saznao i šta je predsednik Vlade pričao sa vođom surčinskog klana Ljubišom Buhom Čumetom.

Šiptar i Čume su u to vreme bili u ratu za prevlast u podzemlju, pa su “zemuncima” telefonski dogovori između premijera i Čumeta bili okidač da se odluče za atentat.

Na ove okolnosti ukazala je novinarka Ljiljana Smajlović, koja, komentarišući aktuelnu aferu o prisluškivanju, javno pita jesu li i Đinđića prisluškivali.

— Kažu da je Zoran Đinđić, između ostalog, ubijen i zato što su ljudi oko Dušana Spasojevića saznali o čemu se on telefonom dogovarao sa Čumetom i njegovim ljudima. Zoranova prijateljica Lora Silber je posle njegovog ubistva objavila kako joj je Zoran u privatnosti svog doma ispričao da će pustiti da se dva gangsterska klana pobiju, da bi preživele poslao u Hag. Jesu li ga i tom prilikom slušali? Ko će znati – piše Smajlović u svojoj kolumni u magazinu “Nedeljnik”.

IZVOR: KURIR