Tuesday, September 17, 2019


Mihajlović: Korist od autoputa videće se još bolje u decembru

By GLASRAZUMA.RS , in EKONOMIJA , at 18/08/2019

Koristi od autoputa Miloš Veliki od Obrenovca do Čačka videće se još bolje u decembru, kada bude puštena u saobraćaj i deonica dužine 17,6 km od Surčina do Obrenovca, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za TV Pink.

“Danas potpisujemo i vrlo važan ugovor za izgradnju deonice Novi Beograd-Surčin, takođe na Koridoru 11. Planiramo da radove počnemo u martu i trajaće oko godinu i po dana”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da ove godine počinje izgradnja Moravskog koridora u septembru, kao i da će uskoro biti obeležen početak radova na autoputu Sremska Rača-Kuzmin, a u novembru izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

“Nastavićemo da uređujemo i Koridor 10 i Koridor 11, zajedno sa Turističkom organizacijom. Ali, još je važnije to što autoputevi znače ostvarenje vizije Vlade, a to je da ljudi ostanu da žive ovde u Srbiji i da se deca radjaju”, rekla je Mihajlović.

Autoput Miloš Veliki trebalo bi danas da svečano otvori predsednik Aleksandar Vučić.

Put je dugačak 103 kilometra, a putarina iznosi 420 dinara od Obrenovca do Čačka. Petlje UB, Lajkovac i Ljig nova su uključenja u autoput uz postojeće Takovo i Preljinu i biće i naplatne stanice.

IZVOR: BETA