Tuesday, September 17, 2019


Deo Saveza za Srbiju napustio sastanak o medijima i izbornim uslovima na FPN-u

By GLASRAZUMA.RS , in POLITIKA , at 19/08/2019

Predstavnici pojedinih stranaka okupljenih u Savezu za Srbiju napustili su okrugli sto o izbornim u uslovima na FPN-u, čija je tema bila stanje u medijima. Potpredsedik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je, po napuštanju sastanka, da su se na takav postupak odlučili zato što su predstavnici vlasti banalizovali diskusiju.

Aleksić je najavio da će predložiti da Narodna stranka dalje ne učestvuje u dijalozima o izbornim uslovima i da donese odluku o bojkotu izbora.

“Predstavnici vlasti banalizovali su dalje učešće u dijalozima (…) Pokazali da nemaju apsolutno nikakvu želju da bilo šta promene u medijskoj sferi. Njima odgovara ovakvo stanje (…) Očigledno da se ništa neće promeniti u smislu stvaranja demokratskih i fer izbornih uslova”, konstatovao je Aleksić, obraćajući se novinarima ispred Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Bojkot izbora je, prema njegovim rečima, vid političke borbe koji ne znači samo da SzS neće izaći na birališta, već “ozbiljnu promenu u društvu”.

Kako je rekao, bojkot izbora značiće da režim nema legitimitet da formira institucije, a samim tim ni građani nisu u obavezu da poštuju odluke koje bi te institucije donosile.

“Što nas uvodi u građansku neposlušnost, i nažalost, sigurno će dovesti do određenih nemira”, upozorio je Aleksić.

I predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je, po napuštanju sastanka, da će svojoj stranci predložiti da bojkotuju izbore.

Na sastanku su ostali predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik Demokraske stranke Zoran Lutovac, jer su oni učestvovali na svim okruglim stolovima do sada, objasnio je Obradović.

“Danas će SzS na sednici Predsedništva zauzeti stav”, najavio je lider Dveri.

Uskoro opširnije…

IZVOR: N1